Ett äventyr!!!

Vi var tillbaka sent på hotellet efter matcherna igår kväll, typ halvtio, glada men trötta, vi duschade och skulle gå Å äta men söndag kväll var inget öppet så vi hamnade i hotellbaren och åt hamburgare! Inte det godaste, men mat :-)

Matchen mot ryska Oksani Kizhnerova var en mycket jämn match och det kunde gått åt båda hållen så det var ren eufori när domaren sträckte upp min hand!!

Detta EM har definitivt varit mitt tuffaste, med match alla möjliga matchdagar, onsdag, torsdag, lördag och söndag, trots detta har kroppen hållt bra, jag kände mig inte riktigt lika explosiv och pigg sista matchen men hade ändå bra fokus!
Det är väldigt speciellt att vara iväg på mästerskap såhär med en stressig miljö, fighters överallt, dygnet runt, viktstress, kan jag äta? Orkar jag? Bastu/varma bad, vila, Linda ben, skador, matchändringar....folk som hoppar rep, sparkar mits i hotellkorridoren.....mycket att ta in så jag är glad att det inte var mitt första mästerskap, det gäller att behålla sitt lugn och kunna hitta en avslappning ett eget "ställe". Inte låta sig påverkas för mycket av yttre miljön!
Det är skönt att ha med sig Stefan, som jag alltid har i min ringhörna, han har mitt fulla förtroende och även skönt med fina landslagsvänner som stöttar en när man är trött på allt runtomkring.
Det härligamed guldet är inte bara att försvara fjolårets och revanschen mot ryskan, jag är nu även klar för combat games i ryssland som är ett av årets stora mål! Det ska bli skönt att komma hem och sova i sin egen säng och vila lite innan det är dags för nästa stora äventyr!!!

Stort tack till alla som följt mig, TV4, hd, Sveriges radio!
Och tack för alla gratulationer och lyckönskningar från vänner och familj!

Tack till landslaget, speciellt Lina och Sofia och det största tacket till Helsingborgs Muaythai och Stefan som alltid står ut och är outstanding i hörnan och som tränare, även om jag ibland är trött och grinig på allt!!!

//Jo

Matchdag tre

Igår var det vilodag för alla fighters, så jag å Fia cyklade bort slagg ur benen sen hade vi planerat att sola och bada lite men tyvärr var inte vädret med oss. Istället tog vi oss in till Lissabon city med Stefan, freddan, Mackan, August och Elina. Det blev lite lunch, spring i affärer utan resultat, tur till havet och en fika innan vi drog hem igen, kände mig lite trött och sliten faktiskt.
Väl hemma hade jag typiskt nog gått upp trots en knaper diet :/ vilade lite innan jag badade bort lite vikt och sen la mig för natten, tyvärr sov jag dåligt och hade knappt gått ner i morse, kilot jag hade kvar tog nästan tre timmar att gå ner..... Jag ville gråta, bajsa och skära av ett ben, men till slut kl åtta, vägde jag in på 51kilon blankt, och plötsligt kände jag mig stark, laddad och glad!!! Tänk så mycket vikten påverkar mentaliteten :-) åt en god frukost och väntade sen på att lina å piff å puff skulle klara invägningen....tyvärr gick det inte bra för bröderna :(
Nu ska jag vila, äta och ladda, ikväll ska det smiskas finnar!!!!
Hell yeah!!!!
Puss
//Jo

Matchdag numero två

Japp då är vi inne på tävlingsdag nummer två och match nr två för mig!
Jag går nästsista matchen idag så det blir en lugn förmiddag på hotellrummet, äta, dricka och vila upp sig. Är grymt sugen på att gå in och köra hårt idag efter gårdagens segstartade match som jag absolu inte är nöjd med, men....nog om det , jag är vidare och nu jävlar ska dem få smaka!!!
 
Igår hamnade jag i dopingkoll direkt efter matchen, skulle kissa.......försök kissa efter match.....tog mig två timmar och 3,5liter vatten innan jag hade klämt ut mig allt dem vile ha :P
Detta resulteráde i att vågen stod på 54 när jag kollade, men fick ingen panik, när vi väl var tebax från arenan hade den trippat ner till 53 och efter att ha cyklat ut slagg ur benen och badat en vända stod den på 52,2, sov kort men gott (efter lite strul med kommande matcher) och vaknade på 51,8kg, det var envisa 0,8kg som tog 1,5 timme i bad/svettdräkt att bli av med men skam den som ger sig! Känner mig ändå pigg och fräsch och har inga skador.
 
Bring it on!!!
//Jo
 
Ta en titt på dessa fina inlägg/artiklar om mig, tack för stödet alla fantastiska!!!
 
http://hd.se/sport/2013/07/24/rydberg-tavlar-i-dag/
 
http://www.mrringside.se/2013/07/24/dromstart-for-johanna-rydberg-pa-em/
http://www.mrringside.se/2013/07/25/johanna-rydberg-om-det-svara-dopingtestet-hallde-i-mig-35-liter-vatten/

Första dagen EM 2013!

Japp så här snygg var jag imorse, vaknade på 51,8kg så jag tog ett varmt bad och eftersvett med rymddräkten och löste korsord, vägde in på 50,7kg like a beef :D
Lyckades se att jag har Tio stycken i min vikt, bl.a. Ryskan Oksani Kizhnerova( som jag förlorade semin vm 2012) finskan Jonna Suhonen och turkiskan Ozlem Nas (slog ut i semin 2011). Hoppas på match imån, let the fun begin!!!

Ni glömde väl inte kolla på TV4 igår?
http://www.tv4.se/sport/klipp/möt-världens-bäste-thaiboxare-2403335

//Jo

MISSA INTE

Galen sista vecka innan match med dietande, träning, hemmafix, packning, intervjuer och pt-kunder!

Lyckades vara med i lokaltidningen, fightplay och hd och ikväll kan ni se ett reportage på TV4 sporten!!!

http://hd.se/sport/2013/07/18/johanna-vill-forsvara-sin-titel/


http://www.fightplay.tv/nyheter/mma/muay-thai/johanna-rydberg-jag-hoppas-fa-revansch-mot-ryskan/

Wish me luck för nu drar vi!!!
//Jo

Livet är härligt!!!

Idag var bara en sån där grymt bra dag, i love it!!!

Trask med bästa fishunden, kasein-chokladpudding, lektion, lektion, kräkintervaller a la Joseph Stone, mysfika med Stefan, Pippi och Tesse i solen på våran baksida, Båstad å lämna Pippi, ridtur på bästa Molle, fika med favoriten Millemo, solstund på gröningen med mannen❤ träning som gick kanon, (måste älska body science EAA-xx )och nu en kvällskiss!!!

OBS mina fikor består av te och kokt ägg :-) tur att jag älskar ägg!!!

Kärlek till mina kära
//Jo

Mys och sparring

Igår var en supermysig dag!
Efter jobb och träning cyklade jag ner till Råå strand där Stefan och barnen hängde, det var inget strålande väder så vi var ensamma, men vi låg under handdukar och löste korsord och bara hade det mysigt, sådana dagar blir jag lite extra kär i min fina❤

På kvällen var det sparring med ett gott gäng, hade besök av Lina, Martin och Pannie. Trots att jag känt mig riktigt trött under dagen gick det bra, EAA-XX is tha shiet!!!

Nu har jag och Viet dödat säcken med kräkintervaller....
Jag ska hoppla pålle med fina vännen Ville!!!

Puss

Sista versen

Body Science Whey 100% 1kg
Träningen förra veckan kändes sammantaget riktigt bra, avslutade med sparring i lördags, hade Linnea och Olivia på besök från Varberg, Tack tjejor!
 
Den här veckan ska jag börja strypa maten lite mer, lite kvar att gå ner innan avresa =)
 
Var riktigt trött imorse, som nerklubbad, men klarade av morgonens privatlektion(sparring) och löpintervaller på bandet med hjälp av BCAA-XX och som avslut en blandning av whey 100 och kasein från MM sports, mest för att jag ville ta slut på påsarna, hade en skvätt kvar i varje =)
 
Ikväll blir det sparring med fröken Länsberg och Martin =)
 
//Jo

Sommarbus

I onsdags var vi på maiden, Stefan fick två biljetter i 40-års present och valde faktiskt att ta med mig :-)
Så Stefan, Morgan, Sabina och jag begav oss mot Malmö och mötte där upp Hampe och Co. Det blev lite mat och dricka(vatten och sallad för mig) innan vi tog oss till arenan.
Maiden var grymma och vi skrek å sjöng och hade en sjukt bra kväll! Annars har träningen flutit på mycket bra, lite sparring med Madeleine vall och lina Länsberg, löpning, säckintervaller, och intervju med lokaltidningen och hd inför EM.

Idag har jag rastat Yager, haft lektion, snart nästa sen blir det egenträning och lektioner igen!

Pusshej
//Jo

KOLLA HIT!!!

Jag  erbjuder  50% rabatt, alltså bara HALVA PRISET på DS Trademarks utbildningar om ni anger koden "Johanna R", detta gäller endast Juli månad så skynda, skynda, här är grymma utbildningar, inspirerande och kunniga lärare till fantastiska priser!
 
 
//Jo
 

Lifesavers!!!

Det här är grejor jag inte vill vara utan på dieten inför tävling:
Aminosyror i form ab BCAA som jag gärna tar innan träning när det är snålt med mat, EAA-XX som jag brukar drick under pass som är över 60min-ger en extra nrj-kick, magnesium som håller träningsvärk och eventuella kramper ischack, diet fuel som man jan ha till det mesta, oftast som kvällsmål med ägg eller slänga ihop till en pannkaka med ägg å mjölk!

Allt hittar ni på www.mmsport.se

//Jo

40år och minisemester

Nu har Stefan, Filippa och jag haft en liten minisemester. Det startade med Stefans 40-års dag i tisdags, vi väckte den fina mannen/pappan med sång, mysfrullle med nyinköpta frallor, rosor och givetvis presenter i form av iron maiden-biljetter och en solsäng. Fortsatte med lite sällskapsspel, fika på espresso house i norra hamnen, massage på baan sabai, lunch med korv och bröd hemma, slappstund i utesoffan medans Pippi och jag förberedde kvällen. Vi lagade salsa med pilgrimsmusslor, kalvfile med potatisbakelse och hallonsås och Stefans favorittårta: williamtårta. Som extra överraskning kom mina päron med present-en elektrisk häcksax, rödvin, champagne och whisky, vi hade en fantastisk mysig dag och kväll!!!

I onsdags morse packade vi in oss i bilen och begav oss till Hällevik där Stefans föräldrar har en supermysig stuga, dagarna har bestått av promenader, gamla vänner, mat( inte så mycket för min em-diet) mys, korsord bra och mindre bra träning!

Ikväll kom vi hem och har avverkat ett bra Thaipass.
Imån har jag lektioner, sparring i Halmstad med Pannie, Madde å Miriam. Sen ska Stefan få en present <3

Puss

Salsa med pilgrimsmusslor 4p:
1 avokado
225g Tinad mango
1-2 röd chili
0,5 kruka koriander
200g pilgrimsmusslor stekta 30-45s/sida
Saft och skal från 1 lime
Salt å peppar

Hacka, blanda, njuut

Kalvfile:
100-200g/pers
Stek på hög värme så du går en yta, gnid in med valfria örter( jag tog koriander) och liiite salt å peppar rulla in i dubbla lager plastfolie som smällkaramell,
I ugn på 100 grader i med termometer 55-58 grader, låt vila 15 min innan du skär upp i tunna skivor.

Hallonsky:
Fräs 1 schalottenlök i lite smör
Blanda i 125g hallon och låt koka upp, i med 1msk hallonvinäger, sjud
Sila i ren kastrull, blanda i 1,5dl kalvfond och koka, klicka i 3 mak smör å rör till det smälter, blanda i 125g hallon till och ha på svag värme innan servering.

Potatisbakelse:
10 st mandelpotatis kokta och mosade
2st vitlöksklyftor
1dl mjölk
0,5dl grädde
Salt och vitpeppar
2msk smör
250g riven västerbottenost

Blanda allt och klicka ner i muffinsformar( jag har teflonform) sätt i ugn 200grader i 20 min tills gyllenbruna,

Williamtårta:
Färdig tårtbotten, marsankräm i första lagret, vispad grädde med hackade inlagda päron med en skvätt grön karamellfärg i plus lite riven mörk choklad, marsipanlock, chokladganasch över gjord på
Glansig chokladtryffel

20 g socker

20 g glykos

100 g grädde

100 g mörk choklad

20 g osaltat smör (rumstempererat)
Gör såhär:
Koka upp grädde, socker och glykos i en kastrull. Ta genast av den från plattan när den börjar koka.
2. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden och rör om.
MNär allt är smält samman till en jämn smet och är runt 40 grader varmt, klicka i det rumstempererade smöret. Rör om tills smöret är helt smält.

Låt svalna innan du smetar på marsipanen, pryd sidorna med flagad mandel.

Rekommenderas starkt alltihop, det var sjukt smaskigt :-)

//Jo







johannarydberg.blogg.se

Elitträning och svenssonliv

RSS 2.0