att acceptera.....

att jag fortfarande är sjuk och måste vila, det är inte alltid det lättaste.....men jag jobbar på det!
Försöker köra mental träning och förberedelse inför St Petersburg, tycker själv att det går ganska bra!
Visuellt ser jag vad jag ska göra i ringen för att vinna, försöker även föreställa mig att jag ligger i underläge och hur jag ska ta mig ur det, alla olika scenarion är bra att träna på!
 
Har gjort en checklista för all packning, tvättat och organiserat lite, sen ska allt läggas fram så Stefan kan gå igenom det oxå innan det får packas ner.
 
Vikten och jag är faktiskt kompisar, första gången på länge, alla kostresor har blivit tokiga för mina kropp, och nu det sista har jag bara kört som jag gjort föregående år, alltså lite kolisar, mycket protein, fett, frukt osv. Så nu har jag 1,5kg kvar och detta utan att träna så jag är nöjd! Tack mm sports www.mmsports.se för allt er tålamod med en nojig thaiboxare =) och tack för alla kosttilskott som håller mig pigg och fräsch under träningarna (när jag är frisk)!
Rekommenderar varmt aminsosyror EAA-XX med persikosmak, c&d-vitamin, magnesium och dietfuel, mina favoriter hos MM sports!
Förhoppningsvis kan jag röra lite på mig sista dagarna innan vi drar. Just nu är det hostigt och skrovligt i luftrören, tryck över öronen =( och fortfarande trött i kroppen!
 
Håller även på med sjukgymnastiksövningar med min axel, som känns mycket bra nu, tack till Pontus, Pelle, RF och idrottskliniken!
 
Idag blir det mest tedrickande, vila i soffan och gos med bästa Yager <3
 
Min plan är fortfarande att ta hem guldet, bara så ni vet =)
//JO-rätt håll

Mirakel

japp ett mirakel det hade behövts i mitt liv just nu!
vill bara bli frisk men min luftrörskatarr är inte så bra som Doktor Pontus ville......skit också....dessutom en begynnande öroninflammation, fick ännu lite mer mediciner för att bli bättre och sjukskriven en vecka till.......jag döööör av tristess, skulle hellre jobba, träna, leva litte lixom!
Jag får träna mentalt på inställning inför VM att jag kómmer vara underdog i ringen men göra det bästa av situationen-knock the f***ers out!!! ;-)
Jag ligger helt enkelt hemma och gottar till mina liggsår.....näää, men skämt åsido......tyvärr blir jag andfådd bara jag gör ngt, är lite kraftlös.....är det någon som känner till en mirakelkur tro???
 
Ordinationen är vila, och meducin! (tråkigt, men jag vet att jag ska lyssna på doktorn)
 
Är det någon som har några bra filmtips?
Eller peppmusik för träning/tävling? (ska passa på att lägga in lite inför VM)
 
För jag kan ju deklarera att JAG SKA BLI FRISK, JAG SKA ÅKA PÅ VM OCH FANIMEJ SKA JAG GÖRA MITT ALLRA BÄSTA FÖR ETT GULD!!! Jag är en fighter, jag ger aldrig upp!!!
 
Och sen ska jag tala om för er att jag tänker minsann vara frisk resten av detta året, sådetså!
Saknar mina arbetskamrater, nu är det ju ingen jag kan tjata hål i huvudet på under dagarna, Stefan den stackaren får stå ut med min meningslösa pladder :P
 
Nu ska jag vila lite....igen!
//Jo-kämpar

Sjukdag 4

Jaha.....idag är det precis 13 dagar kvar tills vi åker till St Petersburg och här ligger jag......fortfarande feber,fast den har gått ner lite, inte lika ont när jag sväljer men med en hosta som river i halsen, snorig näsa och tryck över öronen....jag blir så trött på den här skiten!
Nu ska jag ju vara i mitt esse och träna hårt.....längtar efter träningen massor nu, avis på alla friska människor.
Idag har jag mest sovit. När jag var vaken pysslade jag lite med min receptpärm, klippte och klistrade (inte för att jag någonsin använder den, men tänker att jag ska).
Stefan var hemma på lunch och jag petade i mig två mackor och en kopp the.
 
Imorgon ska jag till doktor Pina (landslagsläkaren Pontus) för att få lite hokuspokus i axeln och även för övriga sjukan i kroppen, hoppas må mycket bättre i helgen så vi kommer iväg på bröllopet!
 
Nu sitter jag och väntar på Stefan som är och tränar (orättvist)!
 
//Jo-vill så mycket

Sjuk

igen och det suger verkligen!
Har varit vaken sen två inatt dessutom, vaknade av att jag hostade, svettades och frös, en underbar combo.....har inte kunnat somna om sen dess trots värktabletter!
Var snäll nog att lämna sovrummet för att inte väcka Stefan med min hosta (igår fick han lägga sig i gästrummet för att jag hostade så han inte kunde sova).
Mådde ganska bra igår när jag skulle lägga mig (runt nio) och tänkte att imorgon är jag nog frisk.......lurad av alla värktabletter gissar jag....ipren, alvedon och voltaren!
Har liksom inte tid att vara sjuk så här två veckor innan VM-STRESS!!

Jag minns när jag var yngre och var sjuk hemma hos päronen, hur jag alltid fick ligga på en madrass brevid pappas säng (jepp, han fick vara min tjänare ;-)) fick meducin och sunkist. Är det någon som minns dessa? trekantiga paket med typ "apelsinsaft", himla smarrigt vad jag kan minnas!
Kommer ihåg hur mamma lagade fiskbullar (jag vet, det verkar som bara jag tycker om det-fortfarande) och kokt potatis och mosade ihop så fort jag kunde äta lite, citronyoughurten i plastburkarna som jag fick att svälja ner äcklig medicin med, det var tider det!!!

Nu har jag vart dålig sen i måndags när jag vaknade, dags att blir frisk nu tycker jag!

Var på idrottskliniken för en första behandling av axeln igår, lite jobbigt när man har feber och ont i kroppen när någon ska klämma och trycka.....men detta kunde inte skjutas upp. Blev lite tryck, knåd och tejpning. Hemläxa-fortsätta med voltaren och kylas axeln några gånger om dagen med ispåse. Fick massa nya tidet för återbesök med behandling. Tack för det =)

Igår sprang jag på en gammal vän på väg till kliniken, sjukt roligt! Vi har inte setts eller hörts på jäääättelänge, sånt där blir man glad av, vi ska ses när jag är frisk igen!!

Nu ska jag försöka få i mig lite nyponsoppa, typ det enda jag är sugen på och vill ha, varmt och skönt i den onda halsen.


//Jo-kämpar

Spöken

Igår var också en härlig dag, älskar när livet bara flyter på!

Sprang milen på 52min, fastän det kändes tungt.

Promenerade Yager i solsken.

Jobbade inne i bunkern.

Lagade tre-rätters middag till mig och Malin. Det blev hemmagjorda ost-chips med sweetchili-dip, kalkongryta och chokladkaka med färska jordgubbar!

Tog en härlig promenad med Yager och Rikka i varm sommarkväll.

Tittade lite film.

Någon gång under natten vaknade jag av att det lät som någon klunsade in i våran ytterdörr, blev genast klarvaken och livrädd........Yager skällde....lyssnade efter fler ljud men hörde inget......låg alldeles stilla och vågade knappt andas......mitt fönster var vidöppet då det var sjukt varmt i sovrummet, plötsligt blev jag paranoid och tänkte att någon kanske skulle klättra in i sovrummet, hoppade upp och stängde det, slängde ett snabbt öga ner på altanen, ingen där.....Yager hade gått ner och lämnat mig själv (han sover bara i sovrummet när Stefan är bortrest) och jag vågade inte hämta honom! Sen vaknade jag om vartannat hela natten och lyssnade efter ljud, rädd som en hare.....hjärnspöken förmodar jag :P Ingen var gladare än jag när det äntligen var morgon.

Tog mig en solig promenad med Yager imorse innan jobbet.Sen njöt av lyxfrukost: youghurt och färska jordgubbar!

Ikväll kommer äntligen mannen hem igen!

Ostchips

Hyvla ost och vik dem dubbelt, sprid ut på en plåt med bakplåtspapper, krydda med valfri krydda(jag använde grillkrydda med chili)

Grädda i ugnen på 200grader tills de fått lite färg, låt svalna så de stelnar!

sweetchilidip

cremefraiche och sweetchilisås efter smak och tycke.

Kalkongryta

Fräs kalkon i ganska stora bitar med en gul lök.

Häll på ca 3dl grädde och 2dl creme fraiche

peppra och krydda med lite paprikapulver

häll på en skvätt mushroomsoy, låt puttra ca 30min.

Jag åt med kokta morötter.

//JO

 

Underbart!

Igår var jag ledig och hade absolut noll inplanerat(förutom besök hos Roger på ) efter morgonen säckintervaller satt jag i soffan i 2,5timme och bara slappnade av! Sen traskade jag Yager, efteråt kom Hampus på besök för en skvätt kaffe och kokos/choklad-muffins.
Efter det åkte jag till öresundsmassage och behandlade mina lår, skrek en hel del när Roger knådade......men det blir guld efteråt!!!
Tog mig hem och lagade smarrig kyckliggryta till lunch. Tina kom förbi och vi satt i solen, snackade goja och hade det fint.
På eftermiddagen åkte jag med Filippa och hennes kompis Hanna och köpte glass nere på gröningen-smarrigt!
På kvällen blev det boxningsträning( inga sparkar med behandlade ben) och sen hem och hopp i säng!
Behövde verkligen en sådan dag, underbart att bara chilla!
Idag och imorgon blir det jobb. Men ikväll kommer fröken Odelsheim för lite mat och promenad med vovvarna :-)

KYCKLINGGRYTA

stek 3-4st kycklingfilér lite snabbt i wookpanna eller stekpanna med hög kant.

Lägg i 1st skivad(båtar) gul lök

Häll på 5dl grädde, 0,5dl tomatpuré och 1dl ajvar-stark

Häll på oregano, salta och peppra efter smak och tycke.

Häll över i ugnsfast form, toppa med hackade tomater och riven ost, ställ i ugnen på 200, ca grader ca 30min

KOKOS/CHOKLAD-MUFFINS

vispa 2st ägg med 2 dl socker

blanda i 3msk kako, 1 dl kokos, 1tsk bakpulver, 2dl vetemjöl.

I ugnen 200grader ca 20min

Puss
//Jo

En riktig fighter!

Japp det blev jag kallad av terrängtränar-Thomas idag, en skön prick det där!!! Han frågade om jag inte skulle ta upp ridningen nu när det går så bra... Längtar faktiskt lite efter hästar och tävling!
Hoppa terräng är löjligt roligt och får mig på strålande humör!!!
Kanske en dag när jag är mätt på Thaiboxnings-tävlandet blir det häst, vem vet?!

Imorse började jag dagen med promenad i en kylig morgonluft, laddade med ALA, ALC, kalium, ursobol och aminosyror. Sprang intervaller på raksträckor, backe och trappor. 15x60s med 20s vila imellan. Kände mig stark och hade roligt. Tyvärr ballade min pulsklocka ut och därav vet jag inte min maxpuls :-(

Ikväll blir det fotarbete och explosivitetsövningar, det är sååå roligt!

Ha det fint allihopa
//Jo-lycklig

Dopingkontroll!

Glömde ju berätta att några från landslaget blev utplockade att göra Dopingkontroll i lördags på Bosön!
Johan Herö, Alex Harris, Sofia Olofsson och jag blev utplockade att lämna urinprov. Vi satt snällt och väntade på att bli kissenödiga efter lunchen, med övervakning förståss!
Allt gick bra med själva provtagningen, resultaten kommer först om 8 veckor.
Jag är inte orolig då min sponsor mmsports body science produkter utlovar 100% dopingfree för tävlande atleter!

Bifogar även bilder på 2 av många skavanker efter Bosön-helgen :D

Bosön med svenska landslaget i thaiboxning!!!

Bosön för mig är en av de bästa platserna i Sverige, så optimalt för en thaiboxare på alla sätt! Vackra omgivningar, god mat, grym träning och härlig stämning i laget!
Nu har vi avverkat det sista av fyra hårda pass här. Det har varit mycket Sparring med fokus på clinch och armbågar, så sjukt roligt!!! Det har gått ganska bra tycker jag, trots att jag( och säkerligen flera andra) var slitna idag. Tänk om vi kunde ha det så här i veckor innan mästerskapen, så grymma vi hade blivit(tror jag). Men det ska bli skönt att åka hem till min man, Yager och min säng! Jösses vad jag ska sova gott inatt( har gjort det hela helgen oxå)!
Imorgon rekommenderades vila eller eventuell simning, ska nog ta mig några härliga vändor i bassängen, det kommer min kropp gilla efter den här helgen! Är öm lite överallt....men nöjd!
Tack alla härliga människor i vårat finfina landslag( saknar dock några) för en förträfflig helg!!!
//Jo-trött och lycklig

Bra grejor

I onsdags var det dags för terräng igen. Pandan och jag hade laddat med markarbete i måndags och några skutt i tisdags!
Terrängpasset blev lite uppdelat, första halvan med Pandan och andra halvan med Cent för att hjälpa Douglas. Alla skötte sig fint tillslut.....Cent är ju bara 5år så det blir inte så avancerat än!

Träningen har gått bra i veckan, känt mig pigg och fräsch!
Har även fått ett nytt kostupplägg från min sponsor, mm sports. Tack för erat tålamod med mig!

Morgonen började med yagers obligatoriska promenad och sen blev det milen, 52,8min är jag nöjd med för dagen. Ikväll blir det thaiboxning!

Imorgon åker jag till Bosön, världens bästa ställe om man är tränings-nörd som jag. Vackra omgivningar, god mat, kunnig personal och ett härligt landslag, ska bli sååå roligt!!!
// Jo

Semester-avslut!

Fick en halvfin dag i fredags på bryggan vid Gröningen, lite sol med Stefan, Therese och Filippa.
När vi kom hem lagade jag en god gryta som jag och Stefan avnjöt innan jag körde mot Göteborg.
 
Recept:
300g kycklingbröstfilé
1 pkt bacon
1pkt kesella
1pkt creme fraiche
3dl grädde
4msk soya
6-8champinjoner (beroende på storlek)
1st röd paprika
1st gul lök
1st supersolo vitlök
4-6st torkade piri-piri (går bra med färsk oxå)
 
Började med att steka bacon knaprigt och sedan lägga åt sidan.
stekte kycklingbröst, lök och finhackad vitlök i wookpannan så dem fick lite yta, hällde på kesella, creme fraiche och grädde(det som fanns i kylen), hällde på mushroomsoy, hackad paprika och champinjoner, kryddade till sist med hackad piri-piri, låt puttra en stund medans riset blir klart (vi har riskokare såklart), precis innan servering lägger jag i baconen och rör om. Hur gott som helst!!!
 
I helgen var jag på möhippa i Göteborg för bästaste Fru Jansson (som inte ens heter Jansson längre...men iaf), det var en lång och rolig dag i nyktert tecken för mig givetvis!!! Bara en månad kvar till VM, ladda, ladda, ladda!!!
Vi fikade i Vasaparken, testade MMA och brottades med Per Franklin på Fightercenter (fast jag brottades mest me bruden), lunchade i näckrosdammen, bubblade på hotell Panorama, lagade tre-rätters middag i Mölndal och avslutade kvällen på Hard Rock på avenyn med svensexan! Det var fantastiskt roligt att träffa alla gamla kompisar då jag även känner några grabbar från svensexan.Kastade mig i sängen halvtre, helt färdig!
 
På söndagen väntade fettmätning hos MM sports på Frölunda torg......ångest från ögonblicket jag vaknade ungefär...men iallfall blev jag väl omhändertagen av William som nöp och klämde i mina goa valkar ;-)
Resultaten var väl inte chockartade på något sätt, mina problemområden är mage och rumpa, alltid där jag lägger på mig när jag går upp.....typiskt nog!
Vi pratade igenom resultatet och pratade även lite kost, bestämde mig för att köra lite mer som jag brukar eftersom det bara är 4 veckor kvar och det enda som hänt med mid det nya kostupplägget är att jag gått upp istället för ner =(  fast jag har bättre energi på träningarna nu tycker jag, ska inte skala bort allt fullständigt utan ska bara försöka anpassa det mer efter mig så att jag går ner nu det sista veckorna. Vi bestämde även att jag skulle komma in om 3 veckor (när vi ska på fru Jansson bröllop) och göra en ny mätning, hoppas resultaten gått åt rätt håll då!!
Tack William och Tack MM sports!!
 
Efter denna spännande händelse åkte jag till Fightercenter och tränade med Jonas, Harris och Jens. Stort tack för mycket bra sparring och mitshållning, det är verkligen guld värt och ni är alltid välkomna till oss för träning när ni är i krokarna!!!
 
Körde hem och låg i soffan med min man och Filippa resten av kvällen!
 
//Jo

Semester-lycka!!!

Lördagen blev riktigt trevligt efter morgonens åska & regn, jag vaknade vid sju på min första semsterdag och stekte lite pannkakor som Filippa önskat sig!
När alla vaknat kom vi iväg på en promenad, Tyson, Filippa, Yager och jag. Vi gick i jordbodalen och det var klibbigt och svettigt som attans.....efter det åkte vi och spelade minigolf.......det ska jag aldrig någonsin göra igen för jag var sjukt dålig på det och var mest arg hela tiden (dålig förlorare så det skriker om det) Maxslag på 7 hål klarade jag nog av på 12 av 18 banor.....slagen av en 7-åring!!! Vi fortsatte ner mot gröningen, käkade på barfota och strosade ner lite i hamnen och smaskade i oss glass på fd Hauffes som nu har blivit Sia-glass.
På kvällen var Tyson och jag nere i Malmö på Assas 30-års kalas. Det var jättetrevligt och riktigt kul att träffa min gamla klasskamrat Adel som jag nog inte sett sen studenten!!!
Söndagen blev lugn, lite promenad innan Tyson åkte.
Jag slängde mig iväg till stallet och avverkade ca 4 timmar på hästryggen, red Hugo, pandan och Leeca. Det blev häng med den bästa Millemo i soffan innan vi somnade sött!
 
Måndag morgon startade med löpintervaller i skogen och ett litet markarebete med Pandan, tog även några skutt med Villes hjälp för att värma upp inför tisdagens terräng.
 
Åkte hem och bakade godaste mint-kladdkake-muffinsen med daim-grädde. (det gäller att vara förberedd för avramlingar ;-) )
 Muffins
Smält 200g smör och blanda i 100g 70% choklad och 100g 70% mintchoklad
vispa under tiden 4 ägg med 2 dl socker, blanda ihop med chokladen när den smält.
Rör ner 2,5dl mjöl (jag blandade råg & vetemjöl då det var det enda jag hade) och 1krm salt.
grädda i ug´nen på 200garder varmluft i mitten ca 7-10min, tag ut och låt svalna.
 
Daimgrädde
Vispa ihop 2,5dl grädde, 2msk florsocker, 2 msk kakao och 2 finhackade dubbeldaim.
När muffinsen har svalnat kan man spritsa eller klicka ut daimgrädden på!!
Sjukt smarrigt =)
 
På kvällen blev det thaiträning med Viet och Stefan, mitsar, säck och clinch......gick inte alls bra med mitsar, men clinchen på slutet blev lite bättre =)
 
Tisdag morgonen började redan kl 5 med Yager-promenix medans jag drack aminosyror och smaskade i mig riskakor. Svettiga men bra morgonintervaller med blandade raksträckor, backar och trappor.
Tog mig ut till stallet för att förbereda bästaste Pandan för terrängen.
Hade verkligen sjukt rolig när vi hoppade och fick massa beröm, det var hur kul som helst verkligen, kände mig som ett barn på julafton, trots 2 avramlingar (fick inte en skråma). Känner mig så hemma när jag får träna terräng, hoppning eller annat på hästryggen, i love it!!
Idag har vi haft en fin dag i Malmö, lite sparring med Annie & Emma, lunch på lilla torg och häng i Västra hamnen!!!
 
//Jo-lycklig
 
 

johannarydberg.blogg.se

Elitträning och svenssonliv

RSS 2.0