Snabbis....

Mmm.......det här kostupplägget jag fått från mm sports funkar i dagsläget inte så bra för mig.....vågen står bara still och jag har lite dåligt tålamod.....det får några dagar till sen får jag nog prova ngt annat för VM ligger faktisk runt hörnet och jag vill tappa så lite som möjligt precis innan, annars kan det bli tufft!!
Igår jobbade jag på min lediga dag, men for runt som en liten skottspole och fick ut varor snabbare än snabbast ;-) fick gå tidigare för chefa för att kunna sällskapa med världens bästa Tyson som är på besök från Göteborg!
Hann söla en stund på stranden och ha det bra med familjen, sol i hjärta, sol i sinne!!!
Blev en snabb vända på Helsingborgs-festivalen där jag hittade en ny het kille ;). se bilden ovan!

Återkommer med uppdateringar efter helgen!
//JO
 

Sol i hjärta

Jaha....teknik och jag....det verkar inte som vi passar så bra ihop........jag är bara lite förbannad just nu *kokar*
skrev ett långt inlägg som bara försvann i cyberrymden.......skjut mig någon!!!
 
Det blev inte att jag skrev på hela helgen för jag jobbade och slet som ett djur *hehe*.
I fredags började jag med hundpromenad och PWO-riskakor och aminosyror sen blev det ett thaipass hemma i våran källare (för er som inte vet det så har vi ett litet thaigym där).
Det gick riktigt dåligt första delen, jag är alltid lite trögstartade på morgonen när vi kör thai, bättrmed löpning. Men det slutade iallfall bra =)
Efter det hade jag en privatlektion med en av mina duktiga elever, alltid lika kul när dem är snabba på att snappa upp och utveckla sig!!
Fortsatte dagen med en lunch i stan med Stefan och hans kompisar inna dem drog iväg till Köpenhamn för en grabb-helg.
Stressade hem och bakade en tårtbotten, kokade vaniljkräm och bakade en kaka. Packade ihop alla mina saker för en natt hos min bästa vän Ville. Mat, kosttillskott, träningskläder osv.
Skulle åka och tanka, men i min  stress glömde jag av min kod och lyckades låsa mitt kort....smart när jag inte hade pengar på visa-kortet heller....lyckades skrapa ihop 100kr att tanka för så jag kom någonstans iallafall...
Körde ut till Hjärnarp och avverkade några timmar på hästryggen, hade tre hästar att rasta, härliga härliga hästapållarna. Det är balsam för själen med mjuka mular och härliga ridturer!
Sen sprang jag, det blev bara 5km, men jag var trött efter en lång dag och klockan var mycket. Gick in och åt min lax och mina grönsaker, dushade och hjälpte till att natta hästarna innan jag däckade i Ville säng!
Lördagen startade bra, härlig hotellfrukost och en  helmysig ridtur i solen på glada hästar!
Blev lite bilproblem som fick åka och lagas pronto(trodde motorn höll på att skära), Tack snälla Douglas Pappa Thomas som hjälpte mig med bilen.Sen blev det jobb till 18,30.
Efter jobbet kom mina fina tjejer hem till mig. Det blev räkor för alla utom mig (är allergisk mot skaldjur, ifall någon vill ta dö på mig ;-)). Efterrätten stod jag för, mintkaddkaka med daimgrädde och en jordgubbstårta!
Det blev utgång med Ville och Hanna, Harrys. Hade verkligen en jätterolig kväll, tack alla härliga vänner!!!
På söndagen var jag något trött och sleten när jag jobbade......men jag genomled dagen och kom hem till fina man som också var sliten efter helgen. Det blev myskväll för hela slanten!!!
I måndags var jag en mycket trött tjej, satt nog i från helgen kändes det som, tungt träningspass på kvällen.....tack MMsports för riskakor och aminsoyror (www.mmsports.se) som gjorde att jag tog mig igenom det iallafall!
Tisdag och onsdag har det flutit på bra med träningen, har ett pass kvar i kväll också.
Igår var jag ledig, hade en skön dag på stranden med min familj. var i stallet en sväng och fick hjälp med bilen av Thomas. Under tiden kliade jag solvarma hästar och pussade mjuka mular-underbart!
Fick idag så awesome nyheter-makes me happy all day!!!
Var och tog ett dopp i plurret på Fria bad innan jobb förut......ville inte åka till jobbet en dag som denna.....
 
Vi hörs
//Jo
 

fortsättning.....

Jag skulle skriva om hur bra dagen började, för det gjorde den.....men någonstans på vägen blev saker inte som jag ville....
Började med en solig morgonpromenad med goaste Yager, laddade inför morgonens pass med aminosyror (www.mmsports.se) och riskakor.
Det blev 9,3km på 49min, kan inte skryta med att jag är snabb men jag tar mig runt i tristess......löpning är verkligen inte min roligaste aktivitet på träningsschemat!
Åt en smaskig havregrynsgröt med blåbärsfluff till(gjort på mmsports kasein med blåbärssmak www.mmsports.se) och kokta ägg-frulle, mätt och glad!

När jag skulle ta mig till jobbet stod det först en sopbil och blockerade min bil.....fick vackert vänta till dem var färdiga, sen stressade jag iväg för att hinna tanka min mycket hungriga bil, väl där hade jag glömt min kod till bensinkortet, fick tanka en hundring på visa-kortet (mer fanns inte).

Det började regna lagom till jag masade in mig på jobbet, det gör absolut inget när man står i en bunker.

På lunchen hade jag sett fram emot min lax med stekta grönsaker och ägg......men nej jag fick kasta mig iväg i bilen och handla något att steka i eftersom jag smart nog glömt det hemma......kul....jag var bara lite bitter (avskyr när halva rasten går åt att sitta i bilen).
Men jag fick iallafall i mig min lunch och skrev ett blogginlägg om ditt och datt, tror ni inte sk**en försvann när jag skulle publicera det......ibland får jag panik på teknik!!!

Längtar till kvällens thai-träning!!!
//Jo

Bra start på dagen!!!

Just nu är jag bitter på tekniken, skrev ett helt inlägg som försvann......återkommer!

Frisk!!!

Så här nöjd är Stefan när han vinner över mig i spel.....moget!!! Jag har äntligen återvänt till livet och träningen igen, 8 dagar senare.... Kan inte minnas när jag var så här dåligt sist, säkert flera år sen! Igår var första dagen jag tränade igen, lycklig som få. Idag har jag kört Stefans plyocross-pass, spänst och explosivitet, perfekt för thaiboxare. Kul och jobbigt som attans, men jag rekommenderar det verkligen!!! Är också tillbaka på bananen med mmsports kostschema (www.mmsports.se) känns väldigt skönt, hoppas verkligen det funkar i längden då jag får äta massor och jag älskar mat! Nu är det jobb till Halvnio ikväll sen hem och sova, det blir tidig löpning imån!!! //Jo

hur jag hittade min kärlek.....

Varför började jag då med kamsport.......ja, jag har alltid haft ett intresse att prova på sen jag var runt 20år. Gick alltid på gymmets boxpass och tyckte det var sjukt roligt, och hade alltid ett intresse för att gå och prova på, tittade ofta upp olika sporter men fick aldrig någon med mig och ville inte gå själv. Gick faktisk på ett thaipass en gång när jag bodde i göteborg i lejonkulans gamla lokaler, klubben drevs då av Fredrik Hermansson tror jag,( numera Kungsbacka kick och thai) men jag fastnade inte för det då. Jag hade 2 av mina bästa vänner som tränade thaiboxning på frölunda kampsportscenter och tyckte det var sjukt roligt, blev lite inspirerad och bestämde mig för att prova igen när jag ändå skulle flytta till skåne. Så i januari 2008 googlade jag fram Helsingborg muaythai och lockade med Tina (som är Villes kompis från början) och vi började träna thaiboxning.
Det var något av det roligaste jag hade gjort, bra träning och roligt, favoritpassen var ofta Antes eller Olofs-för att dem var stenhårda och skoningslösa *haha*, jag insåg inte då hur viktiga teknikpassen var (typiskt nybörjare att vilja ha fart och fläkt). Och när kompisen Tina gav upp hade jag så roligt att jag fortsatte själv.
Efter ett års träning blev jag sugen på att testa och gå en match, vilken adrenalinkick, i was flyin high!!! 1.5min in i första ronden var jag helt död, förmodligen maxpuls och flåsade som en gravid kossa......men roligt hade jag. det här skulle göras om, för känslan när man vinner är oslagbar!
Gick mina första tre matcher  i Halmstad på deras mycket välorganiserade tävlingar. Min andra match gick jag oavgjort mot Eugenia som idag är en av mina bästa vänner roligt nog! Hon är från min hemstad Göteborg och jag brukar försöka träffa henne när jag är hemma och ofta har hon hjälpt mig med träning. Genom henne träffade jag även Linnea som också varit otroligt hjälpsam och tränat med mig när jag varit på besök i göteborg. Stort tack till er båda, tack för att ni är mina vänner <3
 Efter mina tre matcher i Sverige bestämde jag mig för att åka till thailand en månad, träna och tävla. Vilket äventyr. Det var med stor lycka jag packade min väska och reste mot Koh samui. Fick hjälp av en av tränarna på klubben (Stefan) med att hitta ett bra gym att vara på, han rekommenderade Superpro samui där han kände huvudtränaren Charoon.
Jag blev mycket väl omhändertagen och fick massor av hjälp med träningen av Charoon, gick 3 matcher på 3 veckor med 3 vinster och hade "the time of my life". Livet kunde ju inte vara roligare än så här.
Väl hemma i sverige igen fick jag match mot den meriterade Linn Wennergren, Stefan bestämde sig att hjälpa mig inför match. Tyvärr förlorade jag mot Linn men tycker det var en jättebra match och jag var och är fortfarande ändå nöjd med min insats (efter att ha gråtit en skvätt över förlusten).
Det var efter den här matchen som Stefan erbjöd sig att hjälpa mig och träna mig, inför SM först och sen vidare till annat.
Hur bra var inte detta, Stefan är en fantastisk tränare med hjärta i det han gör, intresserad, engagerad och en vilja jag sällan skådat, jag hade inte varit där jag är idag utan honom. Han har lagt ner otaliga timmar, energi och allt som det krävs att träna mig (jag kan visst vara lite svår ibland :P)varit med genom vinster, förluster, svackor och jag är evigt tacksam för detta, kan inte uttrycka i ord vad allt har  betytt, men jag hoppas att varje vinst, framgång och min lycka ger honom lite tillbaka!!
Vill även rikta ett stort tack till Helsingborg Muaythai som har stöttat min karriär på bästa sätt!
På senare tid har jag även fått mycket hjälp av vår thailändare Aneekzap por Samanchai, rutinerad som få och fantastiskt duktig, Bra för mig och Stefan att få ett break då det är svårt att vara ihop med sin tränare. Så stort tack till dig Aneek!!
Och under denna fantastiska resa jag gjort och fortfarande gör i thaiboxningens värld,  så har jag träffat så mycket härliga människor!
Inte bara Stefan som också blev min kärlek <3
Kärlek till thaiboxningen
//Jo
 

utdraget.....


sakta men säkert går det åt rätt håll, idag är jag lite bättre, feberfri känns det som, men fortfarande tjock i halsen och tryck över öronen.
Igår tog jag mig ut ur huset för första gången sen i måndags(förutom mitt läkarbesök), kissade Yager och handlade nödvändig proviant!
Hade önskat jag kände mig helt bra idag, vill så gärna träna......men får låta bli tills halsen är bättre, känner mig inte hundra fräsch i kroppen heller, trött och efter jag varit ute igår-helt slut!
Låg och tittade på matcher och träning och drömde om framtiden.....längtar mycket till match nu!
Ska försöka ta mig ut med Yager en vända nu sen får jag nog vila igen, måste bli frisk!!!
Det jobbiga med att vara så sjuk som jag varit är att jag kom ifrån mitt nya kostschema från MM sports helt och hållet, har knappt kunnat äta alls, bara blivit lite varm nyponsoppa, kall glass för onda halsen, och youghurt för magen.....försöker sätta igång idag igen, men har fortfarande inte så stor aptit.

//Jo-kurerar mig

Ensam och olycklig

Japp så känner jag mig när jag ligger här hemma i min sjukliga misär. Grät dessutom floder igår när jag tittade på warhorse....det var en riktigt dålig ide när jag har ont både i hals och öron, det blir som ett tryck, så huvudet kändes om möjligt ännu större och explosionsartat......smart! filmen i sig.....jo den var fin! Ligger och myser med min hund så mycket jag orkar, tittar på dåliga såpor och är ganska nöjd med att det regnar ute....någon rättvisa ska det ju vara, sådetså!!! Vill vara frisk, träna och äta....är inte sugen på något nu:( Nu ska jag återgå till ligg-läge och min fantastiska såpa-värld! //Jo

Sjukstuga!

Jahopp, så var det med träningssuget......sjuk som en gammal bäver. Precis varit hos läkaren och fått penicillin, voltaren och Alvedon-har en härlig halsinfektion med febertoppar, svettningar och frossa. Känner mig som ett utskitet päron, kan knappt svälja heller! Ligger i soffan på en svetthandduk, skiftar mellan 1-3 st täcken, försöker dricka vatten och tittar på tv mellan slumrandet. Just nu breaking dawn-love it!!! Tack till Hampus som kom och rastade Yager <3 Stefan har tyvärr lämnat mig för att åka till hällevik med Filippa och en kompis. Jag har sjukligt tråkigt och tycker mycket synd om mig själv! Längtar tills jag mår bättre och kan träna igen. Men bättre sjuk nu än mitt i vm-träningen! Ciao //Jo

Träning!

Jag glömde ju berätta om lördagens träningspass......det var verkligen ENERGI, jag älskar när det känns som att det sprutar energi från alla porer i kroppen!!! Började med att jogga ett varv i parken, ca 2,5km, la in 2 trappinervaller och en backintervall för att få igång flåset. Sen körde jag 5 stenhårda ronder mits med mr Thailand-Aneek, det var sjukt roligt och kändes riktigt bra. Stefan var med som side-kick, filmade och tipsade! Ska bli kul att titta på videon, grymt bra för att se de jag gör bra och det jag behöver jobba med!!

Igår var det vilodag, bara hundpromenad med bästa Yager.
Idag är det träning som gäller igen, ska bli riktigt roligt, sugen som attans!!
Ligger ju fortfarande i lite "sommarlovsvila" när det gäller träningen, detta innebär att jag försöker köra ett pass om dagen 6 dagar i veckan och skulle det bli en vilodag till på veckan så är det ok, försöker att inte ha ångest över sådant. Försöker även köra sådan träning som jag tycker är rolig, kanske inte alltid thaiboxning för att spara mig och vara riktigt sugen när jag ska börja köra hårt igen.
Nästa vecka börjar VM-laddet, 2 pass om dagen och stenhård träning, det ska bli roligt och med all säkerhet jobbigt.....men mitt mål är att ta guld på VM så det är bara att köra!!!
 
Dagens träningsladd blir ett äpple,
ALC
  • Maximerar oxideringen av fettsyror, bränner mer kroppsfett
  • Motverkar fysisk och mental trötthet
  • Ökar kroppens produktion av ATP, musklernas energi
  • Verkar som en kraftfull antioxidant

Ursobol

Bygger muskler utan att man skå gå upp typ, alltså lite för å deffa

ALA

  • Kan stimulera glukostransportören GLUT-4, som snabbar på muskelcellernas upptag av kolhydrater och kreatin
  • Kan ge ökad fettförbränning
  • Kraftfull antioxidant

Kalium

Kalium är naturligt förekommande i en rad olika livsmedel som till exempel fisk, kött, mejeriprodukter och grönsaker. Eftersom vi alla har olika matvanor och olika behov, kan ett tillskott av kalium vara nödvändigt för att få ett tillfredsställande intag. Extra viktigt för de som är aktiva och svettas mycket. Body Science Kalium innehåller 500 mg Kaliumcitrat och är en lättillgänglig källa för att uppnå rekommenderat dagligt intag av kalium.

6st smaskiga riskakor

EAA-XX (livsviktiga aminosyror-kroppens byggstenar)

  • Förmodligen världens bästa Aminosyreprodukt
  • Kan hjälpa dig att maximera din träning och påskynda återhämtningen.
  • Kan ge ökad proteinsyntes.
  • Kan motverka trötthet och öka den mentala skärpan.
  • Kan minska muskelnedbrytning och kortisolnivåer.
  • Kan förbättra ATP produktionen och främja musklernas cellvolym
  • Marknadens högsta aminosyreprocent på en EAA produkt.

Mer finns givetvis att läsa på www.mmsports.se min grymma sponsor som dessutom satt ihop mitt kostschema. Har inte hållit på så länge med det än, är fortfarande inne i en testperiod så jag kan inte uttala mig så mycket, men tycker jag har haft riktigt bra energi på träningarna hittills!!

Vill oxå passa på att säga att alla som är sugna på att thaiboxas lite under juli månad kan komma ner till våran klubb i helsingborg, planteringen där vi har sommarträning för thailändaren Aneek por samanchai mån, tis och tors 18,15 för 350kr(hela juli). Sen drar höstens träningar igång som vanligt igen i augusti!

 

ciao

//Jo

Gårdagens bild

Fick inte med bilden på min frukost som jag skrev om så här kommer den :-)

Nytt, nytt, nytt....

Jahopp, nu har jag bloggat på lite olika ställen under en ganska lång tid av mitt liv, dock om lite olika saker beroende på var i livet man befinner sig, men ändå, har hunnit med lunarstorm, nattstad, blogg (en gång innan faktiskt), nakmuay och shapemeup, och nu hittade jag tillbaka till blogg, kändes enklast så faktiskt!!!
Så skål för en ny blogg och ett nytt kostschema som jag fått av min grymma sponsor MM sports www.mmsports.se , bara kolla bilden här ovan på min härligt stora frukost. Kommer berätta mer om deras grymma kosttillskott(under mitt framtida bloggande) som jag använder vid olika tillfällen för olika saker!
Men kan med en gång tipsa om ett av deras PWO(preworkout) som heter Massbuilder, bodyscience. Jag får en härligt kittlande känsla i hela kroppen som gör att jag bara vill pressa ut energi ur alla porer nonstop!!!
 
Och för att komma till vad jag håller på med så är det alltså thaiboxning som är min stora drog i livet, jag älskar det från första stunden-MUAYTHAI FOR LIFE!!!
Men jag har inte alltid tävlat, mitt första år 2008 när jag började med thaiboxning, hade jag ett slags hat/kärlek till sporten för jag var livrädd för sparring, att få stryk.......men älskade den hårda träningen på alla sätt, jag sa att jag ALDRIG någonsin skulle gå en match.....men allt eftersom tiden gick tänkte jag att jag måste prova innan jag dör, eller innan jag uttalar mig iaf *haha* och så blev det dags för mig att gå match i mars 2009 och efter en vinst hade jag blodad tand, jag var fast, för det är så sjukt roligt, adrenalikickar är det allra bästa och jag vill aldrig sluta (känns det som nu). Kör även lite traditionell boxning vid sidan om för Armand Kranjc. Har hunnit med att plocka på mig 2 SM-guld, ett SM-silver, ett EM-silver, ett EM-guld, två NM-guld, sydsvensk mästare i boxning 2011 ett VM-brons och nu är jag på väg mot mitt andra VM med sikte på guld, har även hunnit med en del proffsmatcher i Thailand, England och Danmark med blandade resultat (2förluster, 5vinster).
KOmmer berätta mer om mig och min träning i kommande inlägg!
Ikväll är det grillfest hos Stefan och mig för att fira Stefans födelsedag (han fyllde i måndags).
 
Ha det underbart!
//Jo

johannarydberg.blogg.se

Elitträning och svenssonliv

RSS 2.0