Sista dagen i Thailand....



Jaha, sista dagen i Thailand spenderas i Bangkok dit vi kom igår kväll. Elin lämnade oss igår och åkte vidare hemåt!

Just nu ligger vi vid poolen och lapar sol, sista timmarna på några månader framåt.... Eftermiddagen ska vi spendera med lite sista shopping och möta upp ett par mexare som vi träffade på Kiatphontip, det blir middag och häng, imorgon bitti går avresan mot Sverige igen.

Som vanligt är det blandade känslor, längtar såklart efter min familj, Stefan, Filippa och Yager samtidigt som det är fantastiskt att kunna kombinera träning och sol här i Thailand!

Tyvärr har denna resa blivit allt annat än vad jag hade tänkt mig, inte lika mycket träning som planerar pga av sjukdom, hade tänkt gå match men sjukdom satte stopp för det med, inte så mycket strand pga av regn...... Ja det kanske låter gnälligt, men trots det har resan varit bra tack vare mitt trevliga resesällskap Elin och Ampi <3 har inte längtat hem som sist jag var här själv!

Men det skabli skönt att komma hem och komma in i sina rutiner med min träning, krispiga morgonintervaller i Brunnsparken, glada klienter, härliga promenader, och kärlek!!!

Igår körde jag mitt sista pass på Singpatong, äntligen var Num där, han är grym!!! Tyvärr har han vart bortrest och coachat störredelen av vecka , men jag har kört mitsar med Mad och det har gått kanon det med, men Num förklarar bra med massa teknik och det är Lixom kryddan på allt :-)
Men det blir nog ingen mer tur till singpatong i november, galet mycket falanger som tränade och gymmet var överfullt, blir kanske februari istället, men vi får väl se.

Vi ses därhemma!!!
//Jo

Egentid!



Kvällens sista aktivitet -fotmassage, aaaahh, love it!!!

Idag är det söndag-vilodag på gymmet och Elin och Ampi begav drog iväg på en heldagsutflykt. Jag passade på att vara hemma och kurera mig, och idag mådde jag faktiskt lite bättre, fortfarande hosta som river i bröstet och snorig men febern har släppt!!

Har spenderat dagen med att läsa, läsa, fika kokospannkakor på coffe club, lite mer läsning på stranden när det slutat regna, löste korsord och inväntade tjejerna.

Nu har jag och Ampi varit och ätit med en av hennes prästkollegor och snart är det dags för hemgång.

Imån är det min födelsedag och om jag känner mig hyfsad ska jag träna, längtar efter det, känns helt fel och jobbigt att vara här och vara sjuk och inte kunna utnyttja träningstid, men det är bara dumt att köra för tidigt och bli sjuk igen. Håll tummarna för mig imån :-)

Puss å natti

Hosta, Hundbett och ångest



Jag är sjuk och det suger.....snorig, hostar lungorna ur mig och har feber....tur i oturen så har det ösregnat sen vi kom till patong i torsdags kväll!

Ovan har ni en bild på en mycket bra mitshållare Liam (å jag då) som jag tackar stort för vistelsen på Kiatphontip gym, älskar det stället, bra träning, trevligt folk och fantastisk mat!!!
Å by The way så på mitt sista eftermiddagspass när jag var ute på uppvärmningsjoggen(alla andra hoppade rep)  så kom de tre hundar rusandes mot mig, dem brukar komma men gå igen när man inte bryr dig så jag tittade rakt fram å fortsatte, plötsligt kändes det som ngn nöp mig i baken, tänkte att jag inbillade mig men sen kom det ett till, hundjäveln bet mig, chockad sprang jag vidare och grät en skvätt....sån tur var gick det inte hål, hade bara rött märke på aset!! 
I survived ;-)

Här har det inte blivit en endaste träning hittills pga att jag varit sjuk sen vi kom :-( 

Ångesten är jobbig....trots att jag lovat mig själv att ta det piano och träna när jag känner för det och kan så brottas jag
Dagligen med ångest om jag missar träning *suck*

Å wi-fi i våran lilla lägenhet funkar inte så nu sitter vi på ett ställe en bit ifrån och dricker te!

Uppdatering slut för idag, trött och febrig och mycket gnällig!!

//Jo

Heldag runtom Bangkok



Igår var det söndag-vilodag!
Ann-Sofie dök upp klockan halvtio och jag var helt slut, kunde inte somna på natten förrän närmre fyra....
Vi fick iallafall i oss lite frukost och åkte sen med Janet till Jatajuk market och strosade omkring, den är fantastiskt stor och vi hade kunnat gå mycket längre men vi skulle iväg för att titta på channel 7 fights!

Väl på arenan tog det en bra stund innan matcherna kom igång, det var en volleyboll match på tv som skulle avslutas!

Ac:n var iskall och bänkarna var stenhårda... Men matcherna va grymma, vi kollade på 5-6 stycken innan vi gav upp, helt underbart att komma ut i värmen igen😊

Med aussiegänget begav vi oss mot mbk för middag å swensens!

Var hemma strax innan tio på kvällen helt slut och somnade båda två på några minuter!

Imorse började vi med löpning, skugga, mitsar med Yod(som hela tiden säger att jag är fet) säckintervaller och styrka, efter detta 3timmars pass var jag rätt mör och hungrig.
Vi käkade frukost, gick ner i salaya och fick massage och sen somnade vi som två döingar tillbaka på gymmet!

Innan träningen sa vi hejdå till aussiegänget dom skulle åka hem :-(

Träningen bestod av löpning, skugga, massa teknikronder med Liam (han märkte hur trött jag var), säck, clinch och styrka, jag var sjukt glad när det äntligen var över, kände mig konstigt nog sliten :P

Nu ska vi till tesco en sväng 
//Jo

Förnedring

Eftermiddagsträningen igår kändes bra, lite ont i vissa rörelser men helt ok. Blev mitsar med Liam-han är grym, 200 av varje knän/stoppsparkar på säck och långrond clinch, avslut med magövningar!

Kvällen spenderades på khaosan med aussiegänget, padthai, massage och bananapancake :-)

Har kommit på att jag aldrig blir riktigt nöjd med massagen här sen jag gick min massageutbildning, känns som dem mest kladdar i blindo :P men alltid trevligt med lite avkoppling!

Har precis avverkat morgonens thaipass efter att ha fått en god nattsömn!
Egentligen börjar det sex med löpning men eftersom det regnade så börjar det 6,30 med hopprep, det var jag och två till på mattan , 6,30 sen droppade det in folk efter sju, så jag värmde upp i fn timma-rätt långrandigt....sen blev det 3*5min säck valfritt, sparringövningar 4*5min där jag blev förnedrad av thaipojkarna och mest ville gråta(ok jag grät en skvätt efteråt i mitt rum) sen var det knän på säck i 5 min, teeps i 3min och avslut med 60vänster & 60 högersparkar+mage!!

Frukost och nu ligger jag död i sängen!

//Jo

Myggdelikatess

Imorse blev det ingen träning heller.....hade sjuka problem med sömnen inatt, kunde bara inte somna och blev dessutom ihjältuggad av myggor.....varför i hela fridens namn smakar jag så fantastiskt i myggornas smak???? Det gör mig tokig!!!
Plus att jag har sjukt ont i nedre ryggen, spänd i gluttarna, värker konstant och har gjort sen igår morse. Blir det inte bättre har jag fått ett nummer till en kiropraktor här i Bangkok av Rob. Kände hur jag överkompenserade sparkarna igår för att jag hade ont :/

Idag har jag legat vid Poolen och läst en bok. Nu är jag tebax på gymmet och ska strax prova att träna å hoppas ryggen håller!

Ikväll blir det Bangkok och phadthai :-)

//Jo

Jetlag



Dagen före avresa planerade jag att stanna uppe så länge som möjligt för att kunna sova hela vägen till Thailand och kunna dra på med träning med en gång.
Att vara vaken gick bra, diskade, tvättade och packade ihop mina grejor, somnade vid ett tillfälle i soffan men bara en timme. 
Så när jag väl hade tagit mig till Kastrup så visade det sig att mitt plan var försenat, la mig på en bänk och skulle läsa en bok, somnade på 3sekunder....vaknade iallafall i tid(hade ställt larm för boarding) å gick på planet. Där hann jag knappt sätta mig innan jag somnade! Kort tripp till Oslo. Där var jag vaken och åt ruskigt dyr och ganska äcklig lunch, lämnade hälften, men hade sån tur va mina bodyscience ptoteinbars med *nomnom*.

På planet till Bangkok somnade jag oxå med en gång, vaknade lagom till maten kom efter en timma, sen tänkte jag att jag skulle somna gott igen, men icke.......var vaken resten av resan och försökte underhålla mig med film i form av The hobbit och ngn jag inte minns namnet på.
Väl framme på gymmet kände jag mig sjukt trött, fick i mig lite mat och åkte till tesco för shopping av nödvändigheter som tvål, schampo å annat. Passade på att ta en massage oxå-somnade givetvis!
Kom tillbaka till gymmet å sov 45min sen tränade jag, ett mindre bra pass eftersom jag var trött....men skönt å ha det gjort!

På kvällen åkte vi in till lumpini stadium för att kolla matcher, bl.a pheteng från gymmet och även huvudmatchen pornsanae vs tingtong!
Mycket bra matcher, teng vann! 
Jag höll på att somna sittandes för att jag var så trött...helt hopplöst :P
 Somnade med en gång när vi om hem och lyckades tom sova igenom Morgonpasset. 

Dagens spenderades med att fläta Janets hår, gå på massage och träna. Det blev ett mycket bättre pass, kände mig piggare! Körde med M en av mina nya favoriter, bra på engelska och förklarar bra tekniker, även i sparring, så man inte bara kör huvudet i väggen!!!
Yod en av tränarna kom fram till mig med ett stort leende och sa, you...fat.... Jaha tack för den, dem är charmiga ibland ;-)
Så efter mina 4*5min med M kom Yod å körde 4ronder till utan vila med clinch imellan ronderna, kände mig rätt mör efter det, lite magövningar sen var jag klar!

På kvällen körde vi ner till huahin då Janet och två av pojkarna skulle fightas.
Gick lite på marknaden och käkade lite medans vi väntade.
Lillkillen vann-easy, Janet vann på tko, tjejen la sig efter några armbågar och knän, sista killen förlorade tyvärr och dem var jättearga efter, tydligen så har han inget fightingheart!!
Var hemma strax efter ett och hade ambitionen att träna nu på morronen, men kunde inte somna, vred mig fram till fyra....jag blir tokig på jetlag!!!
Så ingen träning imorse, men det blir i eftermiddag!!

Puss
//Jo

Proffsboxningsdebut



Alltså den här lilla sminkningen är så värt allt!!!
Igår var en så förbannat bra kväll, jag hade så galet roligt!!!
Matchen var en riktig krigarmatch och jag gick ifrån våra planer ibland och gick i hennes svingande, vi slogs, men jag älskade varje minut av det, hade bara så himla roligt, Nevenca bjöd på riktigt bra och roligt motstånd! 
 Åååå jag behövde verkligen detta, kände hur motivationen återvände och hur jag ville ha mer, mer, mer, när är nästa Lixom? Snart hoppas jag!

Fick känna mig som värsta kändisen igår efter matchen, massa som ville fota och jättemånga som berömde mig och sa att vi tjejer gjorde kvällens bästa match, så roligt att höra!!!

En av mina bästa vänner brorsa dök upp på galan och hejade som en tok: heja smulan!! Haha, love it, tack Per för att du kom, så sjukt roligt att ses.

Det var efterfest på hotell witt och även om jag var trött så släpade vi oss dit och jag är så glad för det, hade verkligen en kanonkväll, dans fortsatt kändisskap ;-) och lite vitt vin, gick och la mig som en mycket nöjd flicka!

Idag vaknade jag sex, som alltid efter match, legat å väntat på att klockan ska bli åtta så jag kunde gå ner till frukosten.

Snart bär det av hemåt!
Stort tack till Armand Krajnc, Stefan Nilsson, Helsingborgs Muaythai och alla tränare som hjälpt mig, ds trademark och mmsports!

//Jo-happy as hell

Hett tips

Ni måste gå in och gilla Firness freak Sweden på Facebook: the page is designed to deliver offers, huge discounts on everything surrounding health and fitness...
It will give monthly prizes, competitions and so on.

Det är alltså som fitnessvärldens groupon, i like it!!!

//Jo

Its on :-)

Invägd på 51,55kg, perfekt, ätit body science goda proteinbar och berocca direkt efter!
Handlat äppeljuice och blandat mr perfects(jens fredholm, fightermuaythai) egenkok på isotonisk vätska. Tack Jensa :-)

Middag på hotellet, lite pastagratäng, korvstroganoff, sallad och bröd-gött i magen!

Ligger nu på rummet och dricker min äppeljuice och kollar på tv.
Längtar till imån, wiiii!!!!
Eventuellt kommer barometern.se livesända några matcher imån, Eurosport eftersänder på tisdag och viasat kommer oxå eftersända men vet inte när, good stuff, stay tuned!!!

Puss
//Jo

Crazy



Det har varit en galen vecka som jag kommer berätta mer om i helgen!

Just nu sitter jag med vågor av illamående och suger på underbara limeskivor, längtar efter invägningen i Kalmar ikväll kl sex!

Imån är det fight, wiiii, äntligen boxningsdebut :-)

Påk
//Jo

Det här med uppladdning.....

Verkar inte gå så bra för mig, nu har jag varit sjuk i över en vecka och har bara tre dagar kvar till match.....det kan iofs bero på att jag tränade hela förra veckan.....men nu blir det vila till matchen så jag är frisk då!!!
 
När jag är sjuk och inte får träna ägnar jag mig åt bakning, ska rekommendera två finfina recept från favoritbloggarna: http://www.ptfia.se/lordagsgodis/glutenfria-karleksmums/  detta är mina nya favoriter, så sjukt mumsiga, rekommenderar verklgen dessa starkt och http://liveitloveit.shapemeup.se/2013/10/07/gula-froiga-bovetefrallor/ dessa ska jag prova att göra utan gurkmeja och ingefära nästa gång, inter riktigt min grej!!!
 
i helgen var jag på Northern spirits girl camp only, på crossfit Helsingborg, det var grymt inspirerande och lärorikt och fullt med starka grymma tjejer!!!,
vi övade på Handstandpushup, backsquat, frontsquat, pullups, muscleups, toes to bar, Clean och snatch!
hemma igen med massa ny inspiration och lärdomar.
imorgon blir det löptekniksutbildning i Gbg med ds trademark!
 
nu ska jag baka lite mer spännande mjölfria bröd, återkommer med recept och resultat!
 
//Jo

johannarydberg.blogg.se

Elitträning och svenssonliv

RSS 2.0