Löptips

Idag blev det intervaller på löpbandet. Premiär för mina vivo på den övningen.
När jag utbildade mig till PT hos DS trademark så fick vi lära oss en intervallteknik av den duktiga läraren Joseph Stone.
Så här ser den ut:
incline 0-2
hastighet 14-20km/h
intervallängd 30s
vila 30s
antal 8-20st
 
Jag har sprungit den många gånger förut men inte sen vi gick på löputbildningen och aldrig med mina vivo barefoot!
För några veckor sedan gick jag och DS teamet vivo barefoot runningcourse med Lee Saxby (han är löparguden).
Jag har några inlämningsuppgifter kvar innan jag är godkänd för att lära ut själv =)
Den här kursen var helt fantastisk på alla sätt och jag lärde mig otroligt mycket.
Vill ni lära er springa på rätt sätt och vara skadefria är barfotalöpningen den absolut rätta tekniken och inom kort kan jag göra dessa små utbildningar!
 
Idag var iallafall första gången jag sprang dessa intervaller på bandet (har kört utomhus).
Startade med 5km löpning i rätt takt, det kan underlätta att använda sig av en metronom.
Sen sprang jag 5st på 14km/h, 5 st på 16km/h, 5st på 16,5km/h, och slutligen 5st på 17km/h, varvade ner med 5 min löpning på 10km/h.
Jag valde att springa lite långsammare än vad jag gjort innan för att bibehålla rätt teknik i vivoskorna.
Tyckte det kändes riktigt bra och var helt genomsvett och lite kräkfärdig efteråt =)
 
Nu ska jag vila lite innan kvällens pass: sparring, clinch och mits med Sabina och bröderna Hoang.
Bring on Malaysia!!!
 
//Jo

Våffeldagen!

Jag hade ambitionen att göra proteinvåfflor idag. för jag älskar våfflor, men i slutändan orkade jag inte i alla fall. åt min matlåda med fisk, potatis och grönsaker-så spännande var jag idag!
 
Slängde ihop en vanlig våffelsmet och gräddade några till Filippa efter skolan =)
 
I helgen som var, åkte jag till Göteborg för att fira min systers födelsedag.
När jag ändå var där passade jag på att fånga upp lite sjuste sparring. Fredagen bjöd på FMT och Evelina Wikner, söndagen på Crudo. Det var tänkt att jag skulle köra med Linn Wennergren(vi har mötts 2ggr tidigare 2009, 2010) men hon hade tyvärr ådragit sig en liten skada. Men det var ändå uppstyrt med lite folk så jag fick slåss =)
 
På lördag åker min karl till Shanghai och sen vidare till Thailand för lite jobb och kompishäng, det blir lite ensamt, men ligger ju ändå i hårdträning för VM så det kommer säkert att gå fort!
 
Nu är det dags att förbereda sig för nästa pass med lite aminosyror och banan från mmsports.
 
ha det gott och ät lite våfflor =)
//Jo

Härlig start!!!

Startade dagen med två härligt morgonpigga pt-kunder, det kan ju inte bli bättre!!

Ska fortsätta med lite hundpromenad i solen, ridtur på stranden, lite arbete vid datorn och förhoppningsvis avsluta med lite boxningsträning.

Fick problem med lite inflammation i ett av operationssåren och det har gjort mig lite handikappad då jag inte kunde vrida igenom slagen utan att det stramade....men idag känns det mycket bättre, håll tummarna för mig :-)

Hoppas ni får en härlig dag!!
//Jo

Hallå!Idag har Filippa varit ledig från skolan så vi passade på att ha en mysdag :-) åt frukost i soffan: hallon, vaniljyoghurt å kvarg. Myspromenad i solen med yager, några ärenden på stan och lunch på haket!
Sen kom Pippis kompis hit för lek och stoj!

Jag har äntligen plockat bort stygnen från min födelsemärkes-operation, det kliade massor så det var skönt. Men ett av såren hade tyvärr blivit lite inflammerat....tyckte det var lite ömt på ryggen.
Men efter att ha sprungit 3 dagar förra veckan (efter op+vila) så var det skönt att sätta igång med träningen idag igen, körde anpassat efter ryggen som ska ses över imån igen.
Men lite knäböj och plyoträning blev det iaf!

Natti peeps
//Jo

Underbara helg!!

 
I helgen har vi haft besök från två av mina absoluta favoriter, Sofia Olofsson (Slagskeppet muaythai) och hennes kille Markus Österblom( stockhom comrades IF).
Vi har haft det jättetrevligt med god mat, bubbelbad, fika, soffhäng och träning.
Sofia är Sveriges bästa 54-kilos fighter och absolut en av dem bästa i Europa (hon tog silver på EM 2013) och snart ska vi ner till Malaysia för att jaga guld på VM!
Det är grymt att ses ibland och kunna köra lite sparring, man kan köra på rätt tufft men det blir ändå bra, jag älskar det! Förhoppningsvis kommer vi hinna ses två gånger till innan VM för lite förberedande slagsmål =)
Vi hade även besök av Pannie Kianzad (MMA-fighter) på sparringen i helgen och i söndags dök även Pelle upp med tre st varbergstjejer, bl.a junior VM 3:an Olivia Carlsson.
Blandade stilar och kunskapsnivåer men mycket bra träning!
 
Idag har jag haft lektion och jobbat administrativt, fortsätter snart dagen med att ta bort lite födelsemärken på Capio och sen blir det fler lektioner!
 
Det är redan tomt utan Fia & mackan <3
 
//JO
 

johannarydberg.blogg.se

Elitträning och svenssonliv

RSS 2.0